Dermapen ®/ Microneedling

De DermaPen is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van MicroNeedling.

Het is het nieuwste en meest geavanceerde apparaat op het gebied van huidverbetering/ huidverjonging. De DermaPen wordt wereldwijd gebruikt door dermatologen, cosmetische chirurgen en huidtherapeutes.

De Dermapen heeft in 2012 de award gewonnen voor het beste professionele  “skin Rejuvenation Device” >De Dermapen is de opvolger van de alom bekende dermaroller.

Door de kleine handzame DermaPen kunnen de behandelingen nog nauwkeuriger worden uitgevoerd zonder de opperhuid te beschadigen. De klanten ervaren hierdoor een kortere hersteltijd en minder pijn.

Hoe werkt de DermaPen:

Dermapen maakt gebruik van kleine naaldjes welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen versneld. Door de automatische, vertikaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte van de naaldjes, verhoogt de DermaPen de effectiviteit van de behandeling en verbeterd de opname van producten.

Een behandeling met de DermaPen kan net zo effectief zijn als andere behandelingen zoals bv. een chemische peeling of een laserbehandeling.

DermaPen behandelmogelijkheden:

 • Huidverstrakking en -verjonging
 • Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
 • Stimuleert de aanmaak van Collageen
 • De huid wordt steviger en gladder
 • Acne littekens en wondgenezing
 • Vult het littekenweefsel op
 • Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces van de wond.
 • Hyperpigmentatie / Verbetert de striae
 • Verbetert pigmentproblemen
 • Overmatig pigment breekt af
 • De huid gaat er stralender uitzien

Hoe ervaart u de behandeling?

De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid, welke minder pijnlijk zijn dan een rolbehandeling, en goed te verdragen is zonder verdoving. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, dan kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt van Emla- Crème.  Deze crème wordt een uur voor de behandeling aangebracht en geeft een verdovende werking. (crème enkel te verkrijgen op recept via de huisarts)

Hoe ziet de huid er na de DermaPen behandeling uit?

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naalden zal de huid er roze/ rood uit gaan zien. Bij sommige huidtypes zal dit snel verdwijnen, bij andere kan de roodheid enkele aanblijven. Bij een diepere behandeling kan de huid licht gaan schilferen. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen “afschilferen” en nieuwe huidcellen worden aangemaakt.

De duur van de behandeling
60 minuten

Voor een optimaal resultaat
Minimaal 4 behandelingen*

Interval
2 weken

Consult
Om teleurstelling over de resultaten te voorkomen, wordt er bij Renova Clinic tijdens de eerste behandeling samen besproken wat de verwachtingen kunnen zijn. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen.

Advies
Vermijd 2 weken na de behandeling zo veel mogelijk contact direct zonlicht. Indien dit niet te vermijden is, smeer dan een zonnebrandcrème met spf 50 op de huid. Wacht daarnaast met het gebruik van make-up tot gedurende 48 uur na de behandeling. Bezoek gedurende drie dagen na de behandeling geen sauna of een chloorhoudend zwembad.

Tijdens de eerste behandeling horen we graag van u wat uw wensen en verwachtingen zijn.Alles zal uitvoerig worden besproken en uw vragen zullen worden beantwoord. Allereerst wordt uw huid in kaart gebracht, fotos gemaakt en u krijgt een uitgebreid verzorgingsadvies mee naar huis.